Garantie quiz
Australie Canada Nederland A+ A A-

Heeft u vragen over de werking of heeft u hulp nodig bij het bestellen?

Contact | Bel dan 0228 59 6640

  • Alles op voorraad
  • Geen verzendkosten
  • Eenvoudig betalen
  • Veilig en betrouwbaar
  • 14 dagen vrij op zicht
  • Ook voor bedrijven
  • Spreken is niet nodig
  • Topkwaliteit & eenvoudig

Uw redenen om het Seniorenalarm - Ouderenalarm aan te schaffen:

  1. GEEN maandelijkse abonnementskosten voor uw ouderenalarm.
  2. Belt naar alle vaste en mobiele nummers waar ook ter wereld.
  3. Alarmoproep met waterdichte zender, deze mag zelfs mee in/onder de douche.
  4. Het ouderenalarm systeem heeft een batterij back-up in geval van stroomstoring.
  5. Er verandert niets aan uw huidige telefoon of manier van bellen.
  6. Spreken kan na het ontvangen van de alarmoproep.
  7. Het systeem is ook ideaal voor bedrijven die aan de Arbo-eisen willen voldoen.
  8. Aanbevolen door huisartsen en thuiszorgorganisaties.

Valongevallen

Valongevallen

Valongevallen 55+ - Medisch behandelde letsels
Jaarlijks worden 140.000 senioren medisch behandeld voor de gevolgen van een val. Dit betekent dat iedere 4 minuten een senior zodanig ernstig valt dat een medische behandeling noodzakelijk is. Deze medische behandelingen worden veelal uitgevoerd op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis (89 duizend ouderen) en/of door de huisarts (82 duizend). Specialisten behandelen jaarlijks 46 duizend senioren van 55 jaar en ouder voor de gevolgen van een val. Ieder jaar worden 34 duizend senioren opgenomen in het ziekenhuis, fysiotherapeuten behandelen 25 duizend senioren na een valongeval.

Bron: Letsel Informatie Systeem 2002-2006, Consument en Veiligheid
*Aantal per 100.000 inwoners van de betreffende leeftijd/geslacht-groep

Bij de valongevallen is één op de vijf senioren gestruikeld, bijvoorbeeld over een steen, tegel of drempel. Eén op de elf senioren is gevallen van een vaste trap. Dit betreft met name de jongere senioren van 55 tot 75 jaar. Acht procent van de slachtoffers is gevallen van een hoogte, bijvoorbeeld uit bed of een zitmeubel. Zeven procent is uitgegleden, bijvoorbeeld over gladde bestrating. 

De locatie van het ongeval is bij bijna eenderde van de ongevallen onbekend. Voor zover bekend vindt ruim een derde van de ongevallen plaats in het woonhuis, waarbij met name veel valongevallen gebeuren op de vaste trap. Eén op de zes senioren valt op straat, bijvoorbeeld op de stoep of het trottoir. Zeven procent van de valongevallen vind plaats in instellingen waar personen verblijven, dit betreft met name de oudere senioren. In eenderde van de ongevallen was het slachtoffer bezig met een noodzakelijke activiteit, zoals 
bijvoorbeeld het lopen in en om huis. Daarnaast is één op de zeven slachtoffers bezig met een vorm van vrijetijdsbesteding, zoals bijvoorbeeld wandelen, ten tijde van het ongeval. De valongevallen van senioren veroorzaken in 36% van de gevallen verwondingen aan de onderste ledematen. Eén op de zeven slachtoffers wordt op de SEH-afdeling behandeld voor een heupfractuur. Vooral de oudere senioren vanaf 75 jaar hebben een groot risico op een heupfractuur door het valongeval. Ruim één op de drie slachtoffers heeft letsel aan de 
bovenste ledematen, dit betreft met name een polsfractuur.

Dodelijke ongevallen
Jaarlijks overlijden gemiddeld 1.800 senioren van 55 jaar of ouder aan de gevolgen van een valongeval. Het aantal doden als gevolg van een valongeval neemt toe met de leeftijd. Het risico op overlijden door een valongeval is 4,4 per 100.000 inwoners tussen de 55 en 64 jaar oud. Voor inwoners van 75 jaar en ouder is dat risico toegenomen tot 150 per 100.000 inwoners, dit is ruim dertig keer zo groot. 

Bron: Ongevallen en Bewegen in Nederland 2000-2005, Consument en Veiligheid (medisch behandelde letsels); Bevolkingsstatistiek 2002-2006, Centraal Bureau voor de Statistiek (inwoners); Letsel Informatie Systeem 2002-2006, Consument en Veiligheid (SEH-behandelingen); Landelijke Medische Registratie 2002-2006, Prismant (ziekenhuisopnamen); Statistiek niet-natuurlijke dood 2002-2006, Centraal Bureau voor de Statistiek (doden); Letsellastmodel 2006, Consument en Veiligheid i.s.m. Erasmus Medisch Centrum (kosten). Alle gegevens betreffen jaarlijkse gemiddelden.

Gratis verzending
in heel Nederland